Bluffen als winnende strategie

Bluffen als winnende strategie

Bluffen in poker is wanneer je inzet of verhoogt in een poging om je tegenstander een betere hand te laten folden. Als je tegenstander foldt, krijg je standaard de pot. Dit geeft je twee manieren om de pot in poker te winnen, ofwel door de beste hand te hebben of door succesvol te bluffen.

Bluffen kun je het beste leren door de interactie tussen de ranges van spelers en de value-bet-to-bluf-ratio te begrijpen. Gelukkig is bluffen een gemakkelijke vaardigheid om te leren door je aan de regels van efficiënt bluffen te houden.

Makkelijk te leren, moeilijk te beheersen

In deze blog nemen we je mee door alles wat je moet weten over bluffen om je op weg te helpen een blufmeester te worden. Laten we een duik nemen in een blufstrategie. Spelers bluffen veel.

Hoewel we er over het algemeen niet zo over denken, is bluffen iets dat begint met pre-flop raises, zelfs als je als eerste in de pot zit. De typische openingsrange zal sterke handen zoals azen bevatten, maar ook marginale handen.

Met marginale kaarten missen we vaak de flop en hebben we de beslissing of we willen c-betten of niet. Dit is echt waar de scheiding tussen mindere en competente spelers loopt. Poker draait niet alleen om de juiste kaarten hebben, het is voornamelijk psychologie en strategie.

Het neergooien van poker kaarten
Het neergooien van poker kaarten

Nadenken over handbereiken

Goede spelers houden altijd rekening met het bereik van de handen die ze kunnen hebben. Hierdoor kunnen ze veel beter spelen dan een speler die nog steeds vastzit en alleen maar denkt aan de twee hole-kaarten die voor hem liggen.

Door na te denken over hun reeks handen, kunnen competente spelers een effectieve strategie bedenken (of misschien zelfs hebben onthouden) op de flop. Hun range verdelen tussen de handen die ze willen checken en c-betten. Daarnaast de grootte om in te zetten, of groottes als meerdere weddenschappen de voorkeur lijken te hebben voor de situatie.

Dit stelt de speler in staat om een ​​lange termijn georiënteerde winnende strategie uit te voeren. Als alternatief kunnen ze soms willen afwijken om een ​​bepaalde tegenstander waar ze tegenover staan op het verkeerde been te zetten.

Op alle, behalve de laagste online niveaus, is dit het proces dat de meeste spelers aan tafel doormaken. Bovendien zijn ze zich er ook van bewust dat er nog toekomstige speelstraten zijn waar rekening mee moet worden gehouden.

Maak een plan 

Op de flop met meerdere kaarten in het verschiet en nog veel beslissingspunten over, kan je vrijer zijn met je weddenschappen en wat meer marginale handen opnemen. Dat betekent: handen met hogere equity inzetten voor waarde, handen met lagere equity als bluf of semi-bluf,  zodat je niet voorspelbaar bent. Dit alles hangt natuurlijk af van de flop, maar in feite is dit het proces dat vaak plaatsvindt.

Als je er meer over wilt leren, kijk dan op https://www.onkpoker.nl/.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *