Jouw financiële administratie gaan uitbesteden

Jouw financiële administratie gaan uitbesteden

Administratie, in de breedste zin van het woord ook kantoorwerk genoemd, de verzamelnaam voor alle gegevens van jouw onderneming die digitaal of op papier vastgelegd zijn. Ondernemers hebben het vaak moeilijk met dit onderwerp en ervaren soms problemen met een accountant of een boekhouder. Problemen die terugkomen zijn het tekort aan coaching en niet altijd evenveel transparantie. Als je jouw administratie gaat uitbesteden kunnen deze problemen vermeden worden. Zo staat een partij als administratiekantoor Utrecht voor periodieke coaching en transparantie in de prijzen. Onverwachte kosten komen er op deze manier niet. Daarnaast komt er bij hun steeds meer tijd over voor efficiënte en klantvriendelijke service, doordat er meer en meer geautomatiseerd wordt. 

Administratie in de loop der tijden

Administratie wordt zoals geschreven meer en meer geautomatiseerd. De administratie heeft een duidelijke verandering ondergaan. Zo is het mooi om te zien hoe het in de loop der tijden is gaan veranderen. Veel mensen hebben nog wel een idee hoe het er vroeger aan toe ging. Toen was het een bezigheid die vooral gericht was op het bijhouden van de financiële verantwoording. Dit werd gedaan door middel van boekhouding die bestond uit journaaloverzichten en kasboeken. Deze boekhouding was allemaal handgeschreven. Dat is iets waar we ons nu niet meer veel van kunnen voorstellen. Op het moment dat de typemachine zijn introductie had gemaakt werd deze meer en meer gebruikt, tot aan de intrede van de computer die dit overnam. Er kwam dus steeds minder papier en meer digitaal. De komende ontwikkeling zit hem in het automatiseren, waardoor de menselijke inbreng langzaam minder wordt. 

waarom is je administratie belangrijk

 

Wat kan uitbesteden voor jouw onderneming betekenen?

Een administratie kantoor kan jou veel werk en stress besparen. Er worden een aantal onderdelen besproken welke diensten jij kunt verwachten bij het uitbesteden van de administratie. Als eerste is advies een groot onderdeel. Hulp bij financiële vraagstukken waar jij het antwoord niet direct op kunt vinden. Daarbij is er hulp om de onderneming op verschillende financiële gebieden te verbeteren. Als tweede wordt de administratie gemonitord en wordt er tijdig gealarmeerd. Voorbeelden van het alarmeren zijn als er een factuur niet betaald is en als de solvabiliteit er minder goed voor staat. Als derde kunnen er aangiftes gedaan worden en kan de jaarrekening opgesteld worden. Verdere onderdelen die uitbesteedbaar zijn: de verzorging van administratie, salarisadministratie, verkoopfacturen en debiteurenbeheer. Het is duidelijk te zien dat het uitbesteden van de administratie veel werk en stress weghaalt bij jou en de onderneming. 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *