Besteed je de boekhouding uit?

Besteed je de boekhouding uit?

Voor veel mensen is de administratie niet het favoriete onderdeel, maar het moet toch gebeuren. Administratie is om veel redenen belangrijk en daarom noodzakelijk dat het goed gebeurd. Als de administratie op orde is, is jouw bedrijf op order. Je moet goed weten hoe veel geld er binnen komt en uit gaat. Maar, besteed je de boekhouding nou uit of doe je het zelf? In de blog lees je waarom je de boekhouding wel of niet uit moet besteden.

 

De boekhouding Uitbesteden

Het grootste voordeel van het in de arm nemen van een boekhouder is natuurlijk dat het je een heleboel tijd scheelt. Tijd die je investeert in de boekhouding kan je onmogelijk investeren in het laten groeien van je bedrijf. Het scheelt niet alleen de tijd die je gebruikt aan het doen van de boekhouding, je moet het namelijk ook leren. Ook verklein je het risico op fouten in de boekhouding. Het grote nadeel van een boekhouder is dat je het zicht op je eigen financiën kan verliezen. Je hebt dus minder zicht op hoe goed het gaat met jouw bedrijf. Mocht je de boekhouding willen uitbesteden; zorg er dan voor dat je iemand vindt die je met je ogen dicht vertrouwd. Je wil namelijk niet het risico lopen dat iemand aan de haal gaat met jouw boekhouding.

boekhouden
Besteed jij je boekhouding uit of doe jij je boekhouding zelf?

Zelf de boekhouding verzorgen

Wanneer je zelf je boekhouding doet weet je precies wat er speelt in jouw bedrijf. Ook bespaar je al het geld wat je uit zou geven aan een boekhouder. Zeker als je beginnend ondernemer bent is het heel goed om je eigen boekhouding te verzorgen, je hebt dan perfect zicht op je eigen bedrijf. Mochten de cijfers je nou echt niet liggen, begin er dan ook niet aan. Maar mocht je een beetje gevoel hebben voor de cijfers doe het dan zelf! Op het moment dat je voor jezelf bezig bent ga je het misschien zelfs wel een beetje leuk vinden.

 

Maar, boekhouden moet je wel goed kunnen voordat je ermee aan de slag gaat in je eigen bedrijf. Boekhouden is namelijk een serieuze zaak. Boekhouden kun je op veel verschillende manieren leren. De makkelijkste manier om het boekhouden te leren is door een cursus boekhouden te volgen. Er zijn veel verschillende aanbieders van dergelijke cursussen. Neem bijvoorbeeld learnit.nl. Zij bieden naast ook boekhoud cursussen ook veel andere leerzame cursussen aan.

 

 

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *