Boekhouden quick wins voor startende ondernemers

Boekhouden quick wins voor startende ondernemers

Een onderneming starten is lastig. Er komen veel zogenaamde stakeholders bij kijken zoals we dat noemen in de bedrijfskunde jargon. Je klanten first and foremost, zonder klanten heb je geen business. Werknemers moeten voor je door het vuur gaan. Indien je onderneming kapitaal vereist denk dan ook aan de bank of investors. En dan is er natuurlijk nog de overheid en de Belastingdienst, die moet je ook tevreden stellen!

In dit artikel gaan we je wat hapklare tips geven die je vandaag nog kunt doorvoeren om in ieder geval een goed begin te maken, en je weet wat men zegt een goed begin dat is het halve werk!

De eerste tip zou zijn. Heb je een kleine onderneming. Denk aan een onderneming die valt onder de kleine ondernemersregeling van de BTW regelgeving. Dan zou het afdoende kunnen zijn om gebruik te maken van de meeste basic tools zoals een kladblok, een Word, en een Excel. De meest voor de hand liggende tools die eigenlijk iedereen wel op zijn of haar PC heeft staan. Indien je kiest voor Excel, weet dan dat er handige sjablonen verkrijgbaar zijn, zoals deze van zelfboekhouden.org, die je in ieder geval wat houvast geven.

Voor ondernemingen van grotere aard zou ik toch willen aanbevelen om te kijken naar toegewijde boekhoudprogramma’s. Tegenwoordig is alles in de cloud, dat betekent dat het niet op je eigen PC staat maar op internet, natuurlijk wel zwaar beveiligd zodat andere niet met jouw data aan de haal kunnen gaan. Het voordeel van boekhouden in de cloud is voor de hand liggend, is er een brand of wordt je laptop gestolen of raakt kapot ben je nooit je administratie kwijt. Het bespaard ook ruimte op je PC. Er zijn tegenwoordig vele goede cloud boekhoudprogramma’s beschikbaar op de markt, meer informatie hierover op de site zelfboekhouden.org. Kies een boekhoudprogramma dat bij je past dat je fijn vindt werken dat bespaart je hoop haren uit het hoofd trekken op een later tijdstip.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *