Boete in het buitenland betalen

Tijdens een vakantie in Portugal moesten we een boete betalen voor te hard rijden. In de ochtend hadden we een excursie met een huurauto gepland, met de credit card als waarborg en een kopie van een paspoort en rijbewijs kregen we een snelle bolide met een volle tank mee.

We stippelden een route door het binnenland uit met veel kleine dorpjes dus weinig kans om een boete voor te hard rijden te krijgen. Van dorp tot dorp, tussendoor kon je wel gas geven, maar na een aantal dorpjes met 30km per uur snelheid, hield ik het gaspedaal toch ingedrukt. Plotseling zag mijn passagier een agent zwaaien, was dit voor ons?
Welnee, gewoon terugzwaaien en doorrijden. Helaas had de politie ervaring met toeristen zoals wij, in een van de dorpjes stond een snelheidsmeter opgesteld en er stond ons een fikse boete voor te hard rijden te wacht
Enkele honderden meters later haalden een groep agenten ons langs de kant, we verstonden niks van het taaltje en de agent niks van ons engels. Al snel bestond er ergenis en ik moest achter het stuur vandaan, de schrijvende beambte kwam niet verder dan mijn voornaam en gaf het bonnenboekje in mijn hand. Nadat ik mijn eigen boete voor te hard rijden had uitgeschreven vroeg ik hoeveel korting ik daarvoor kreeg en of de bekeuring opgestuurd kon worden. De agent werd rood en ging tekeer. Mijn medereiziger zei dat ik mijn mond moest houden en gewoon moest betalen anders is de auto straks ook nog kwijt.

150 euro afgerekend, weg geld voor de excursie, we zijn die dag niet veel verder gereden.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *