De persoonlijke lening met de goedkoopste rente vinden.

De persoonlijke lening met de goedkoopste rente vinden.

De persoonlijke lening is de meest simpele vorm van geld lenen. Bij de persoonlijke lening wordt bij het afsluiten van de lening het leenbedrag, de looptijd en de rente vastgesteld. Op deze manier weet u vooraf precies waar u aan toe bent. Omdat de kredietverstrekker op deze manier ook weet wat hij kan verwachten, is de rente vaak lager dan bij het doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Bent u van plan een nieuwe auto te gaan kopen, een vakantie te boeken, of een verbouwing te doen aan uw woning? En heeft u net even niet genoeg spaargeld om dit te realiseren? Dan is een persoonlijke lening met de goedkoopste rente wellicht de oplossing voor u. U leent een vast bedrag dat u meteen uitgekeerd krijgt en dit bedrag betaalt u binnen de afgesproken termijn terug, tegen een vooraf vastgestelde rente. Zo weet u meteen waar u aan toe bent! Er zijn tal van kredietverstrekkers die een persoonlijke lening aanbieden dus vraag verschillende offertes aan en vindt die goedkope lening.

goedkoopste rente
Vraag offertes aan om rentes te vergelijken.

Voordelen persoonlijke lening

  • Duidelijkheid over uw maandelijkse lasten.
  • Vaste rente tijdens de afgesproken termijn.
  • Lange looptijd mogelijk, soms tot wel 120 maanden.
  • Meteen de beschikking over de totale leensom.

Nadelen persoonlijke lening

  • Niet flexibel, wanneer blijkt dat u extra geld nodig heeft zult u een nieuwe lening moeten afsluiten.
  • Bij vervroegd aflossen dient in de meeste gevallen een boete betaald te worden.
  • Afgelost saldo is niet opnieuw op te nemen.

Oversluiten persoonlijke lening

Het is vaak mogelijk een lopende persoonlijke lening over te sluiten naar een lening bij een andere kredietverstrekker, bijvoorbeeld omdat daar de rente een stuk lager is. Overweegt u uw lening over te sluiten, ga dan eerst goed na wat de boete zal zijn die u moet betalen bij uw huidige kredietverstrekker. Die zal een boete in rekening brengen omdat u uw lening voor het einde van de looptijd aflost. Bepaal dus goed of het verschil in rente opweegt tegen deze boete!

Vervroegd aflossen

Het is wettelijk vastgelegd dat consumenten bij een krediet tot €40.000 het recht hebben om hun lening vóór het einde van de looptijd af te lossen. Boven dit bedrag zal het leencontract bepalend zijn bij de beslissing of en hoeveel er voortijdig afgelost kan worden. Bij het aflossen wordt in vrijwel alle gevallen een boete gerekend, omdat de kredietverstrekker rente inkomsten misloopt.

Toetsing vooraf

Bij iedere aanvraag voor een lening kan in Nederland door de betreffende kredietverstrekker gecontroleerd worden of de aanvrager eerder leningen heeft afgesloten en of deze leningen op tijd zijn afgelost. Afhankelijk van het resultaat kan de kredietverstrekker de aanvraag af- of goedkeuren.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *