De plussen van payrolling

De plussen van payrolling

Wellicht heeft u het al gehoord in één van uw netwerken? Payrolling wordt steeds groter en past in het kader van flexibel ondernemen. Het wordt steeds meer een interessante manier om dure uitzendbureau’s en de kosten bij tijdelijke contracten te omzeilen. De ondernemer blijft zelf haar personeel werven en aansturen, maar geeft de personeelsadministratie uit handen aan de payroll-organisatie. Dit brengt een rijtje plussen met zich mee.

 

U zit achter het stuur

U blijft aan het stuur zitten van uw onderneming, omdat u zelf de werving en aansturing van personeelsleden doet. U bepaalt wie er bij u komt werken, maar vervolgens hoeft u zich niet bezig te houden met het opmaken van het arbeidscontract.

 

Overdracht personeelsrisico’s

Doordat de payroll-organisatie de personeelsadministratie ontvangt, wordt deze de juridisch werkgever. De personeelsrisico’s komen niet meer op het conto van de ondernemer, maar zijn de verantwoordelijkheid voor de payroll-organisatie. Zij moeten bijvoorbeeld doorbetalen wanneer er personeel ziek is.

 

Betalen voor wat u heeft gebruikt

Personeelsleden die in dienst zijn via een payroll-organisatie hoeven alleen betaald te worden voor de uren die ze ook daadwerkelijk gewerkt hebben. U betaalt dus voor wat u krijgt. Als ondernemer hoeft u deze uren alleen maar door te geven aan de payroll-organisatie. Deze organisatie doet de rest: loonadministratie, afdrachten CAO-fondsen, aangiftes loonbelasting en ziek- en herstelmeldingen.

 

Overzicht

Een gevolg van het overnemen van bovenstaande administratie is dat u het overzicht behoudt. Een van de redenen hiervan is dat u geen losse pensioenfacturen ontvangt. Doordat u overzicht krijgt van de payroll-organisatie bespaart u op de boekhoudkosten.

 

Flexibel ondernemen

Payrolling versterkt flexibel ondernemen, omdat het personeelslid bij payrolling valt onder de CAO van de payroll-organisatie. Dit betekent dat het personeelslid voor een langere tijd flexibel aangenomen kan worden dan wanneer er geen sprake is van payrolling, waardoor het personeelslid ingezet kan worden wanneer het nodig en er ingespeeld kan worden op de pieken en dalen in de markt. Deze flexibiliteit kan tot 5,5 jaar duren.

De plussen van payrolling
De plussen van payrolling zijn er zeker. Teamwork is erg belangrijk in elk bedrijf, ook dit is mogelijk met payrolling. Stuur het eigen team aan maar geeft de administratie uit handen.

 

Extra tijd

De payroll-organisatie steunt je in je ondernemerschap, wat resulteert in extra tijd om te ondernemen. Extra tijd die de ondernemer kan gebruiken om de onderneming op de kaart te zetten door te gaan netwerken. Ook doet u uzelf er een plezier mee, omdat u zich kunt richten op de kern van waarom u een onderneming bent begonnen, namelijk de passie voor uw bedrijf.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *