De voordelen van een accountant

De voordelen van een accountant

Als ondernemer wil je waarschijnlijk zoveel mogelijk zelf doen. Maar voor sommige zaken is het nou eenmaal verstandiger om een professional in te schakelen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het bijhouden van de administratie. Steeds meer partijen, waaronder de overheid, stellen hoge eisen aan je financiële verslaggeving. Daarom kan het voor jou als ondernemer een fijn gevoel geven dat dit wordt bijgehouden door een specialist. Accountants weten precies aan welke wet- en regelgeving je moet voldoen en hebben veel kennis en ervaring. Het inschakelen van een accountant kan dus grote voordelen hebben. Benieuwd welke dat zijn? In deze blog zetten we een aantal belangrijke voordelen voor je op een rijtje. En ben je op zoek naar een goede accountant in Etten-Leur? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Doomen & Quist.

Wettelijke verplichting

Als ondernemer ben je wettelijk verplicht om een administratie bij te houden voor de Belastingdienst. Deze administratie moet compleet en correct zijn en moet 7 jaar bewaard blijven. Als dit niet het geval is, kun je een vervelende boete krijgen. En dat wil je natuurlijk voorkomen! Als je een goede accountant inschakelt, weet je zeker dat deze over de juiste capaciteiten beschikt om aan de wettelijke verplichting te voldoen.

Tijdsbesparing

Bovendien kan het erg veel tijd kosten om een administratie bij te houden wanneer je hier niet gespecialiseerd in bent. En deze tijd kun je als ondernemer natuurlijk veel nuttiger besteden! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je administratie zelf bij te houden, maar het gaat tijd kosten om de boekhouding onder de knie te krijgen en natuurlijk om te werkzaamheden zelf uit te voeren. Daarom kan het erg fijn zijn om deze klus uit te besteden aan een accountant. Zo kun jij je tijd besteden aan het runnen van je onderneming!

voordelen accountant
Ben jij van plan een accountant in de arm te nemen?

Professionele adviezen

Een accountant kan je ook helpen met het geven van adviezen. Wil je bijvoorbeeld je bedrijf uitbreiden of een ander bedrijf overnemen? Misschien wil je wel personeel aannemen of een grote aankoop doen. Bij al deze gevallen kan een accountant je adviseren. Hij of zij heeft immers inzicht in je financiële situatie en kan een inschatting maken van de gevolgen van je keuze. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken.

Analytische blik

Bovendien heeft een accountant een analytische blik op je cijfers. Hij heeft een goed overzicht van wat het effect van je huidige financiële aanpak is op de toekomst. Ook weet hij of zij welke financiële risico’s je loopt en hoe je hier het beste mee kan omgaan. Doordat er altijd iemand is die inzicht heeft in je financiële situatie, kun je financiële tegenvallers snel herkennen en aanpakken. Ook kan een accountant je vertellen wat je kunt verbeteren.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *