Effectief factureren is zeer belangrijk voor iedere ondernemer

Effectief factureren is zeer belangrijk voor iedere ondernemer

Ben jij net ZZP-er geworden? Dan voel je je waarschijnlijk ontzettend goed en misschien ook wel opgewonden en een beetje zenuwachtig over alles wat er nu komen gaat. Een van de meest cruciale onderdelen voor een startende ondernemer en voor een ZZP-er in het algemeen is natuurlijk dat er voldoende geld binnenkomt.

Om ervoor te zorgen dat je al je administratie op een zo effectief mogelijke manier uitvoert en je op een professionele manier overkomt op al je cliënten, is de facturering erg belangrijk. Vroeger werd alles met de hand geschreven op doordrukkende inktbriefjes en zat je aan het eind van de maand met een bult werk om alles in de boeken te krijgen, maar dat is nu definitief verleden tijd met alle opties die je tegenwoordig hebt als ZZP-er.

Leestip: online boekhouden eenmanszaak – zelfboekhouden.org

Verklein de kans op fouten in belangrijke gegevens

Er zijn een aantal zaken die verplicht zijn om op de factuur te hebben. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan je bedrijfsnaam zoals deze ingeschreven staat, je KvK nummer en je btw-nummer. Om ervoor te zorgen dat je hierin geen fouten maakt is het er raadzaam om te werken met een factureringsprogramma, zodat je deze gegevens maar een keer hoeft in te voeren en dit altijd standaard verwerkt wordt in elke factuur. Ook is het belangrijk om elke nieuwe factuur een uniek nummer te geven, zodat deze makkelijk terug te vinden zijn. Een facturatie programma of een app voor facturen helpt je hierbij.

Tip: administratieprogramma ZZP – Zelfboekhouden.org

factureren
Effectief factureren

Online facturering bespaart tijd en geld

Door gebruik te maken van een online factureringsprogramma bespaar je jezelf een hoop tijd en onnodige kosten. Je kunt eenvoudig je factureren via email in PDF versturen en je weet zeker dat al je facturen op tijd bij de client aankomen.

Wanneer je veel op pad bent voor je werk en je op zoek ben naar een eenvoudige manier om facturen op locatie te doen dan is een app een absolute aanrader. Er zijn meerdere apps beschikbaar online, waarmee je zeer eenvoudig op een telefoon of tablet binnen enkele seconden een volledige professionele factuur gegenereerd hebt die je direct aan de klant kan presenteren en door kan sturen.

 

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *