Elk jaar weer die belastingaangifte..

Elk jaar zie je in januari reclame voor belasting aangifte: ‘Belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’. Nou leuk is het inderdaad niet. Het opzoeken van alle paperassen is echt geen lolletje.

Jaaropgave stress

Voordat er belasting aangifte gedaan kan worden is het wachten op de jaaropgave. Dit wordt slechts éénmalig verstrekt, maar wat als je de opgave ben kwijtgeraakt? Zo lijden vast vele Nederlanders aan jaaropgave stress. Natuurlijk, zijn er manieren om je jaaropgave te berekenen via maandelijkse loonstroken. Helaas kost dit altijd veel tijd. De Belastingdienst levert tegenwoordig gelukkig een voor ingevulde aangifte aan, waar de meeste bedragen van loon uit arbeid, al redelijk nauwkeurig zijn ingevuld.

Aftrekposten stress

Waar gaat nu het meeste werk in een belasting aangifte zitten? Juist ja, dat zijn de bijzondere uitgaven. Bonnetjes van opleidingskosten, extra uitgave ziektekosten enzovoort, zijn vaak het meest tijdrovend om te berekenen. Toch doen we dit graag, want door deze aftrekposten kun je geld terug krijgen.

Is belasting aangifte nu echt makkelijker geworden? Aan het groot aantal toelichtingen te zien, lijkt het nog steeds op een soort jungle. Indien je hier helemaal geen zin in hebt, laat uw belasting aangifte gewoon door een kennis of professioneel doen en doe stressvrij uw aangifte.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *