Finance traineeships

Finance traineeships

Er is steeds meer vraag finance professionals in Nederland. Door globalisering en een gunstig belastingbeleid in Nederland belanden steeds meer bedrijven in de randstad. Een gevolg hiervan is dat financiële vacatures in elke regio lastig te vervullen zijn voor werkgevers.

Investeren in de toekomst

Het is dan ook te merken dat met name multinationals er steeds vaker voor kiezen om finance traineeships traject aan te bieden. Een traineeship is bedoeld voor pas afgestudeerden met een hbo- of vwo-diploma op zak. Wanneer je deelneemt aan een finance traineeship wordt je klaargestoomd voor een hoge financiële functie binnen de desbetreffende organisatie.

Het doorlopen van het traject zorgt ervoor dat je in relatief korte tijd snel bekend wordt met de werkwijze van verschillende afdelingen en natuurlijk het bedrijfscultuur. Omdat de begeleiding van zo een periode tijdsintensief is willen recruiters er zeker van zijn dat alle deelnemers het niveau aankunnen. Er gaat dan ook vaak een strenge selectieprocedure aan vooraf.

traineeship
een traineeship helpt je verder.

Hoe werkt een traineeship?

Zodra je binnen bent na het overleven van de strenge selectierondes begint het echte werk pas. Gelukkig heeft het bedrijf net zo veel tijd en energie in het opleidings traject gestopt als de trainees zelf. Bovendien krijgt de trainee tijdens het traineeship gewoon een startsalaris uitbetaald. Naast het uitvoeren van opdrachten op verschillende afdelingen staan zelfontwikkeling- en leiderschap competenties centraal.

 

Door het doorlopen van uiteenlopende projecten en taken leert de trainee waar haar of zijn krachten liggen. Zo kan het zijn dat de trainee eerst een kwartaal meedraait als financial services medewerker terwijl dezelfde persoon het daaropvolgende kwartaal aan de slag gaat als financial data analyst.  

 

Aan het eind van de rit heeft de gemotiveerde trainee alle benodigde trainingen en certificaten succesvol afgerond. Dit betekend dat deze persoon er klaar voor is om een vaste rol te vervullen in de organisatie.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *