Hoe kan ik als ZZP-er mijn administratie eenvoudig bijhouden?

Hoe kan ik als ZZP-er mijn administratie eenvoudig bijhouden?

Als ZZP-er is het vaak best even wennen dat je je nu ineens met de complete bedrijfsvoering moet bezighouden, en je je niet alleen kunt richten op je eigen expertise. Of je nu een kei bent in administratie, of je houdt er totaal niet van, je zult toch je administratie op een goede manier moeten bijhouden. Enerzijds om voor jezelf het overzicht te behouden hoe je er voor staat, maar anderzijds ook om de Belastingdienst tevreden te houden en op tijd te kunnen betalen.

Laagdrempelig ZZP boekhoudprogramma

Je kunt natuurlijk een boekhouder inhuren, maar er zijn ook veel laagdrempelige boekhoudprogramma’s speciaal voor ZZP’ers te vinden. Er zijn lokale oplossingen, of online/cloud oplossingen, geschikt voor iedere ondernemer, sommige met een directe link naar de Belastingdienst, om je aangiftes nog eenvoudiger te maken, of gelinkt aan je eigen bank. Allemaal opties om te zorgen dat jij je kunt concentreren op je echte business en slechts minimaal tijd kwijt bent aan de broodnodige administratie.

zzp administratie

Wat kan ik met een boekhoudprogramma voor ZZP’ers?

Een belangrijke functionaliteit van een boekhoudprogramma voor ZZP’ers is dat je er je offertes en facturen in kunt maken, en direct als PDF kunt versturen naar je opdrachtgevers. Je kunt deze documenten in je eigen huisstijl opmaken, inclusief je eigen logo. Daarnaast kun je in het systeem aangeven of de factuur betaald is, zodat het systeem je helpt om je nog openstaande facturen inzichtelijk te houden. Je kunt je reguliere BTW-aangiftes voorbereiden vanuit je boekhoudprogramma, op basis van de facturen die je rechtstreeks in het systeem maakt, zodat je altijd weet wat je aan belasting moet betalen in een bepaalde periode.

Daarnaast wordt je op een overzichtelijke manier begeleid in het opstellen van je winst en verliesrekening, en je balans. Vaak bieden dergelijke programma’s nog extra mogelijkheden om bijvoorbeeld ook grafieken te produceren op basis van je ingevoerde gegevens, waardoor je nog intuïtiever kunt zien hoe je ervoor staat. En integratie met je mobiel is ook een van de opties, om bijvoorbeeld het scannen en direct inlezen van bonnetjes te realiseren. Met een boekhoudprogramma voor ZZP’ers wordt het wel heel eenvoudig om snel en efficiënt je boekhouding bij te houden!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *