Houd je projectadministratie op orde met deze handige tools

Houd je projectadministratie op orde met deze handige tools

Veel bedrijven hebben meerdere grote opdrachtgevers en te maken met strakke deadlines.  Om sneller en slimmer te werken maken bedrijven steeds vaker gebruik van scrumteams en agile werken. Scrumteams zijn zelfsturende en multidisciplinaire teams, die bestaan uit 5 tot 11 leden met elk een eigen rol en taak binnen het team.

Scrumteams werken flexibel (agile) in korte sprints van tussen de twee en vier weken. Om ervoor te zorgen dat de opdracht binnen de deadline wordt uitgevoerd en ieder lid van het projectteam weet wat hem of haar te doen staat, is het maken van een planning onmisbaar. Heb jij ook te maken met grote projecten en strakke deadlines? Lees dan snel verder.

Waarom moet ik een planning maken? 

Om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op staan en je niet voor onaangename verrassingen komt te staan, zoals teamleden die niet weten wat hen te doen staat, of het missen van deadlines, heb je een goede planning nodig. Hoever je vooruit moet plannen hangt af van de duur van het project en de uit te voeren activiteiten en opdrachten. 

administratie op orde houden
Houd je projectadministratie op orde met een planning

Hoe maak ik een planning?

Een planning maken doe je eenvoudig met de Gantt Chart of het Planbord van Timewax. Een Gantt Chart is een balkenplanning waar je heel makkelijk en overzichtelijk grotere projecten in kan plannen en visueel kan voorleggen aan de klant, zodat deze ziet dat het project in goede banen wordt geleid. Als je naast een planning van de activiteiten ook een tijdsplanning wil, kan je in de Gantt Chart een Planbord integreren. In het Planbord heb je in een oogopslag inzicht in de planning en organisatie van je project. 

Mis nooit meer een deadline met de Gannt Chart en het Planbord van Timewax 

Je kunt met het Planbord zowel een planning per dag, per week of per maand maken. Zo kan je je planning altijd aanpassen aan het project. Je kan op de Gantt Chart en het Planbord ook invullen wie welke activiteit gaat uitvoeren en wanneer. Zo houd je altijd optimaal overzicht en mis je nooit meer een deadline. Hoe groot of klein je project en hoe strak je deadline ook is, met een Gantt Chart en Planbord van Timewax ben je altijd volledig in control. Zo houd je jezelf, je medewerkers en je klanten of opdrachtgevers tevreden. 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *