Importeren uit China?

Made in China

Er valt heel wat geld te verdienen met het importeren uit China van allerhande goederen en producten om deze vervolgens dan hier in West-Europa verder te verkopen, hetzij aan een andere tussenpersoon, hetzij aan de eindgebruiker. Er komt zoveel meer bij kijken dan gewoon even de telefoon opnemen, je order te plaatsen en rustig af te wachten totdat de goederen op hun bestemming aankomen.

Het belang van een betrouwbare contractpartij in China

Het succes van importeren uit China staat of valt met het vinden van een solide en betrouwbare contractpartij ter plaatse. Dit is wellicht de moeilijkste klip die je zult moeten nemen bij het importeren uit China. Je doet er goed aan eerst een klantenlijst op te vragen van je Chinese leverancier en even af te toetsen wat de ervaringen zijn van deze klanten.

Clash of cultures

Eens je overtuigd bent van de kwaliteiten van je contractpartij in China zal je niet alleen geconfronteerd worden met de taalbarrière, maar ook met belangrijke culturele verschillen tussen de Oosterse en de Westerse zakenwereld. De kans op slechte communicatie en misverstanden is bij het importeren uit China uiteraard veel groter. Het is daarom aangewezen een beroep te doen op een professionele adviseur die het reilen en zeilen van de Chinese manier van zakendoen door en door kent.

Zorg voor goede afspraken

Dat je veel geld kunt verdienen met het importeren uit China is duidelijk. Maar je kunt ook voor veel geld de boot in gaan. Zorg dat je goede afspraken maakt, die voor beide partijen bekend en geldig zijn. Neem desnoods een inkoopagent in de arm om te zorgen voor een soepel import proces.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *