Kasboek bijhouden

Kasboek bijhouden

Het bijhouden van een kasboek klinkt heel ouderwets. Terwijl het eigenlijk weer helemaal van deze tijd is. Je krijgt een perfect overzicht van wat je uitgeeft en wat je te besteden hebt. Het niet bijhouden van een kasboek is ook de reden dat mensen in de financiële problemen komen. Gewoon omdat ze geen overzicht meer hebben in hun financiën.

Wat staat er in een kasboek?

Wat er precies in een kasboek staat is helemaal afhankelijk van wat jij er zelf mee wilt. Een kasboek bijhouden kan van de vaste lasten, de huishoudelijke uitgaven of van het spaargeld. Vroeger was een huishoudboekje in veel huishoudens normaal. De vaste lasten werden betaald en het resterende bedrag werd in het huishoudboekje opgeschreven. Elke uitgave die werd gedaan werd het bonnetje van gevraagd en dat kwam in het boekje te staan als uitgave. Zo was er precies te zien wat er elke maand besteedt werd en waaraan. Tegenwoordig doen veel mensen dit digitaal. Gewoon per maand een overzicht van de vaste lasten en een overzicht van de losse uitgaven die er gedaan worden. Dat is eigenlijk wat er in een kasboek staat.

kasboek bijhouden is belangrijk

Een kasboek is veiliger

Vaak hoor je zeggen dat een kasboek onzin is. Je betaalt niks per kas betaald of je ziet de uitgaven op de bank. Een kasboek bijhouden gaat niet over alleen kasgeld dat is al een fabeltje. Daarnaast is het bijhouden van een kasboek veiliger omdat je dit na iedere uitgave bijwerkt. Je weet dan namelijk precies hoeveel geld er nog over is en hoelang je er nog mee moet doen. Op die manier voorkom je dus dat je even iets koopt wat je niet echt nodig hebt en er dan later achterkomt dat je er eigenlijk geen geld meer voor had. Met een kasboek weet je precies wat de inkomsten en uitgaven iedere maand zijn.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *