Kwartaal aangifte

Kwartaal aangifte

Elke ondernemer draagt de plicht, welke door de wet aan hem of haar wordt opgelegd, om periodiek de btw aangifte te doen. De btw die wordt aan de belastingdienst betaald. Btw wordt in vele gevallen doorberekend naar de klanten van de ondernemer. Er zijn ook aftrekbare posten omtrent btw, dit is de btw die verwerkt zit in de producten die de ondernemer koopt of in de andere kosten die hij of zijn maakt.

Wanneer moet de btw aangifte worden gedaan?

De belastingdienst staat ondernemers toe zelf te bepalen wanneer zij de btw aangifte willen doen. Wel geldt dat dit uiterlijk het minstens 1 keer in het jaar moet geschieden. Ondernemers kunnen kiezen uit het doen van een maandelijkse aangifte, kwartaal aangifte of jaarlijkse aangifte.

btw aangifte.jpg
Wil jij meer weten over jouw btw aangifte?

Kiezen voor maandelijkse of kwartaal aangifte

Wanneer ondernemers kiezen voor het doen van de maandelijkse of kwartaal aangifte, mogen zij per jaar de vermindering aanpassen. De totale vermindering van elk jaar geef je dan aan in de laatste aangifte van dat jaar. De vermindering kan je ook eerder laten verrekenen door per maand of kwartaal op de aangifte een voorlopige vermindering in te vullen. En aan het eind van het jaar wordt de voorlopige vermindering met de definitieve vermindering verrekend. Wel is belangrijk om te weten dat dat je de voorlopige vermindering alleen mag inschatten als de verwachting om minder dan €1.883 aan de belastingdienst te betalen aanwezig en reëel is.

Het corrigeren van de btw aangifte

Mocht het zo zijn dat een je een btw aangifte hebt gedaan, welke niet helemaal lijkt te kloppen, dan kun je deze laten corrigeren. Dit wordt gedaan door middel van een suppletie omzetbelasting formulier. Ook dit wordt via de website van de belastingdienst geregeld. Voor meer informatie omtrent btw en het doen van de btw aangifte wordt een bezoek aan de website van de belastingdienst geadviseerd.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *