Overlijdensverzekering

De verzekering tegen overlijden

Het grootste en meest tragische risico dat ons kan overkomen in het leven is het einde ervan. Het leven is nu eenmaal eindig, maar de wereld draait ook na ons overlijden door. Dat is nu eenmaal zo. Het is uitgerekend ter bescherming van je nabestaanden dat je een levensverzekering kan aangaan om ervoor te zorgen dat je levensgezel en kinderen niet voor een financieel rampscenario komen te staan. Het is meestal de bank die een hypotheek op je huis heeft genomen die je contractueel zal verplichten om een schuldsaldoverzekering af te sluiten op je hoofd. Jijzelf bent dan in verzekeringstermen het “risico”. Indien je komt te overlijden kan de bank dan het saldo van de schuld dat op dat ogenblik rest, verhalen op de verzekeraar waarbij deze verzekering werd afgesloten.

Tast de markt af

Hoewel het schering en inslag is dat banken je verplichten om bij het aangaan van een hypothecaire lening ook een schuldsaldoverzekering bij hen af te sluiten, is dergelijke praktijk principieel wettelijk verboden. Het staat je bijgevolg vrij om bij eender welke verzekeringsmaatschappij te informeren naar eventueel betere voorstellen. Indien het voorstel van je eigen bank merkelijk beter is, en je op die manier ook nog eens meer voordelige kredietvoorwaarden kan bekomen, blijf je uiteraard beter bij je eigen bank.

Een betrouwbare verzekeringsmaatschappij

Wanneer je een betrouwbare verzekeringsmaatschappij zoekt, die écht onafhankelijk is, dan kan je bij Independent Insurances terecht. Let wel: verwar dit niet met Independer. Independent is onafhankelijk, doordat zij zich afscheiden van de diverse verzekeraar aanbieders.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *