Symptomen van burn out

Als je langere tijd achter elkaar gespannen bent en niet meer goed tot rust kan komen, raak je overspannen. Als deze overspannenheid niet goed aangepakt wordt, krijg je uiteindelijk een burn out. Een burn out betekent dat iemand door overbelasting en stress van lange duur is uitgeput. Zowel emotioneel, als lichamelijk. Even wat rusten of een lekkere vakantie is dan niet meer voldoende om te herstellen. Je hebt hulp bij burn out nodig.

Wat zijn de symptomen van een burn out?
• Je voelt je futloos
• Je raakt snel van slag
• Alles lijkt mee energie te kosten dan normaal
• Je krijgt veel negatieve gedachten over de mensen om je heen en/of je werk
• Je vindt zelf dat je onvoldoende presteert
Een combinatie van deze problemen kan wijzen op een burn out. Trek echter niet te snel zelf een conclusie zonder een bezoek aan je huisarts te brengen.

Hulp bij burn out
Hulp bij burn out is essentieel. Als je eenmaal last hebt van een burn out, is het moeilijk om zelfstandig te herstellen. Vaak gaan mensen te snel weer aan de slag. Soms speelt de omgeving, die verwacht dat je er na een weekje rust weer tegenaan kan, hierbij ook een rol. Kies daarom voor professionele hulp bij burn out. Maak hiervoor een afspraak bij je huisarts. Deze kan een diagnose stellen en je indien nodig doorverwijzen. Vaak wordt er dan professionele hulp uitgevoerd door coaching Papendrecht. Zij zijn gespecialiseerd in het oplossen van burn outs.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *