Tips afsluiten reisverzekering werelddekking

Tips afsluiten reisverzekering werelddekking

Als je op het punt staat een reis te boeken buiten Europa, dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten met een werelddekking. Deze verzekering is eigenlijk niet meer of minder dan een aanvullende reisverzekering waarbij je verzekerd bent tijdens reizen die buiten de EU vallen. Het maakt dan niet uit of je naar Australië of Afrika gaat, alle landen in alle werelddelen vallen onder deze verzekering. In noodgevallen kun je dan eventuele extra kosten bij de verzekering vergoed krijgen als bijvoorbeeld je spullen gestolen of beschadigd zijn of als je langer in het buitenland moet verblijven vanwege calamiteiten. Het is logisch dat een reisverzekering met werelddekking in het algemeen meer kost dan eentje met alleen een dekking voor Europa, omdat het reizen naar een ander continent meer risico’s met zich meebrengt.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering met werelddekking?

Als je op zoekt gaat naar een reisverzekering, zal je er al snel achter komen dat je de keuze hebt tussen een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering. Als het gaat om een of twee of drie weken vakantie, dan is de kans groot dat je alleen voor deze dagen een kortlopende verzekering met werelddekking afsluit. Toch gaan veel mensen hiermee de mist in. Vaak is namelijk een doorlopende reisverzekering voor een heel jaar goedkoper dan een zelfde reisverzekering voor bijvoorbeeld slechts drie weken. Of misschien net iets duurder, maar voor die enkele euro’s meer ben je wel een heel jaar verzekerd. Altijd handig als je binnen een jaar wellicht nog een keer een reis buiten Europa maakt.

Vergelijk en verdien geld!

Een andere slimme tip is om eerst de verschillende verzekeringen en prijzen met elkaar te vergelijken voordat je daadwerkelijk zo’n verzekering afsluit. Dat hoeft niet veel tijd en moeite te kosten. Vergelijk reisverzekeringen op Independent.nl. Daar zijn de meest voordelige en recente verzekeringen al voor je uitgezocht en worden ze netjes op een rijtje gepresenteerd. In een oogopslag zie je de prijs per maand of per jaar en de meeste belangrijke vergoedingen en voorwaarden. Meteen afsluiten via deze pagina’s kan ook. Handiger kan toch eigenlijk niet? En op deze manier bespaar je ook veel geld. Die centjes kun je beter besteden tijdens je vakantie, vind je ook niet?

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *