VvE administratie

VvE administratie

Niets is zo vervelend om je eigen administratie te doen, laat staan die van de VvE. Uitstellen en uitstellen…. Om te zorgen dat de administratie van jouw appartementencomplex goed op  orde is kan je dit uitbesteden. Een VvE Beheerder kan uw VvE beheer overnemen waarbij hij ook de administratie voor de vereniging van eigenaren bijhoud.

De administratie, inclusief het financiële beheer zal een dergelijke partij dan volledig tot zijn rekening nemen. Het is immers de belangrijkste taak van de vereniging van eigenaren. De basis van de vve is de boekhouding, zo zorg je voor een goed functionerende vereniging van eigenaren.

Aministratiewerk
Je administratie bijhouden is zeer belangrijk.

Waar bestaat de VvE administratie uit?

De administratie van de vereniging van eigenaren bestaat uit talloze zaken. Hierbij moet je denken aan de volgende punten:

  • Het opstellen van de jaarrekening en de begroting
  • Het verzorgen van de incasso voor de periodieke ledenbijdrage.
  • Het opzetten en het bijhouden van het register van de eigenaren.
  • Controleren of de verzekeringen nog actueel zijn. Indien er schade is zal de beheerder ook de schadegevallen afhandelen, altijd in goed overleg met het bestuur  van de vve en de verzekeraar. Het belang van de vereniging staat uiteraard voorop.
  • Het bijhouden van de crediteuren en debiteuren.
  • Het beheren van het reservefonds/MJOP pot.

Zijn er nog meer belangrijke administratieve VvE taken?

Jazeker! Niet alleen de boekhouden van de vereniging is belangrijk, ook dient er jaarlijks de jaarrekening te worden opgesteld. Naast de jaarrekening wordt er een exploitatiebegroting en een overzicht van de jaarlijkse werkzaamheden gepresenteerd. Dit tezamen zal de basis zijn voor de algemene leden vergadering.

Een beheerder verzorgd veelal ook de vergadering. Hierbij moet je denken aan het tijdig informeren van de leden over de vergadering, het verspreiden van de agenda, de notule van de vorige ALV en de stukken welke behandeld worden: jaarrekening, exploitatiebegroting en de werkzaamheden welke gepland staan.

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *