Wat komt er allemaal bij het drukken van enveloppen kijken?

Voor het drukken van enveloppen voor een bedrijf kom je via de groothandel van de enveloppen vanzelf bij een drukkerij. Vaak hebben ze een vaste drukker die voor ze werkt. De enveloppen zijn er in kleine en grote maten, de vensters kunnen zowel rechts als links in de enveloppe komen en er zijn enveloppen in verschillende kleuren verkrijgbaar.

 

Adres of logo

 

Het adres of logo van het bedrijf wordt door de drukkerij op de enveloppe gezet. Als er meer kleuren gedrukt moeten worden zullen de kosten stijgen. Dit heeft te maken met het instellen van de drukplaten. Over het algemeen is het drukwerk goedkoper per stuk als u meer laat drukken in een keer. Een logo kan digitaal aangeleverd worden, eventueel met toevoeging van de ral kleuren. De drukkerij maakt een proef en zal een drukprint naar je mailen. Bij akkoord wordt begonnen met het drukken van de enveloppen. De drukkerij zorgt dat de enveloppen bij de groothandel komen welke de dozen op je adres zullen afleveren. Zoals je ziet komt er meer bij enveloppen drukken kijken dan je van tevoren denkt!

 

Geen leuk tijdverdrijf

 

Het dichtplakken en likken van de enveloppen is niet voor iedereen een leuk tijdverdrijf. Hier hebben ze de handige zelfklevende strip voor gevonden. Het werkt eigenlijk als een sticker, je trekt het stripje van de enveloppe en met de lijmlaag eronder plak je de enveloppe goed dicht. Dit scheelt een hoop gedoe en het bespaart tijd, omdat dichtplakken nu eenmaal sneller gedaan is dan telkens elke enveloppe dichtlikken. Daarna is de enveloppe klaar voor verzending!

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *