Welke vormen van rechtsbijstand zijn er?

Een rechtsbijstandverzekering is een verzekeringsvorm waarbij een particulier of bedrijf bij een geschil wordt ondersteund door een jurist of advocaat. Omdat rechtshulp door de overheid steeds meer is beperkt zijn er meer verzekeraars die deze vorm van verzekeren aanbieden

Welke vormen van rechtsbijstandverzekering zijn er mogelijk

In grote lijnen zijn er twee soorten rechtsbijstandverzekeringen. Kies je voor natura dan zullen advocaten of juristen jou zaak behartigen. Deze vorm is in overgrote meerderheid het populairst. Kies je voor een vorm die geld uitkeert dan ben je zelf vrij om een jurist of advocaat in te huren. Vakbonden bieden ook vaak rechtsbijstand aan, echter die beperken zich tot arbeidsrechtelijke geschillen.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering

Iedere verzekeraar bied rechtsbijstandverzekeringen aan met eigen voorwaarden. Wees dus bewust wat jou verzekering wel en niet dekt. Soms kan je de verzekering per module opbouwen, en zijn er voorwaarden voor een minimaal, of juist maximaal schadebedrag waarbinnen de verzekering geldig is. Verschillen kan je ook aantreffen in het wel of niet hanteren van eigen risico of het wel of niet hanteren van een wachttijd voordat de zaak wordt aangenomen. Tenslotte zijn de maandpremies heel divers hetgeen ook een goede keuze rechtvaardigt.

Waar kan je een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Je kan bij diverse partijen een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Een van die partijen is Independent Insurances. Hier kan je onafhankelijk advies vragen welke verzekering het beste bij je past. Hierdoor sluit je altijd de verzekering af die je zoekt. Een rechtsbijstandverzekering is altijd handig, wanneer je deze wilt afsluiten.

 

Leave Response

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *